Finale – Clubteams

Team 1 suppl D Nederlands Kampioen en een super tweede plaats voor de jeugd 1 N3!!!

19 november, de dag van de NK Finale Teams Kampioenschappen in Hoofddorp.
In de ochtend mochten de jeugd 1 N3 de spits afbijten.
Jackie Boersma, Inge Janssen en Mirthe van Kessel (Atalanta Maasbracht) waren er klaar voor en starten op brug. En dit deden ze alledrie heel goed, mooie opzwaaitjes en spanning was er en Inge had goede reusjes. Op naar balk waar ze ook heel goed turnde, helaas toch een valletje maar doordat de rest van de oefeningen strak waren toch hele mooie punten. Door naar de vloer en daar laten de meiden zien hoe goed ze zijn, heel straks met goede landingen wat Inge zelfs een punt van 14.750 opleverde. Ook sprong was heel goed geturnd en dat samen leverde ze een dik verdiende tweede plaats op.

In de middag hadden we twee teams in suppl D, ze plaatste zich als nr 1 en 2 in de kwalificatie en nu mochten ze die titels gaan proberen de behouden wat een zware taak is.
Team 2 waren Lotte Stinges, Kim Banzinger, Kiki Alinso Drenth en Lizzie Wijnhoven: ze gingen heel goed van start op sprong geen noemenswaardige fouten dus door naar brug daar bleek consequente jury te zitten en de opzwaaien moesten echt horizontaal zijn of hoger en dat bleek toch lastig.
Maar op de balk pakte ze de punten weer door goede oefeningen te turnen, ook Kim bleef heel goed staan met de onderdelen. Op naar het laatste toestel vloer en daar werd niet geheel zuiver geturnd maar toch zijn we heel tevreden over de wedstrijd. Alle vier stonden ze er voor het eerst en dan een finale behalen is al een hele goede prestatie.

Team 1 waren Megan Huijsing, Joy Smeets, Sylvana Smeets en Noë Pols ( Atalanta Maasbracht): dit team mocht beginnen op brug en ook zij kregen te maken met de zeer consequente jury. Maar ze deden er hun voordeel mee door de opzwaaitjes wel te maken wat gelijk voordeel oplevert.
Door naar balk om daar te laten zien wat goed turnen is, hele mooie strakke oefeningen werden en geturnd en die trend zetten ze door op de vloer ook daar lieten de turnsters hele mooie oefeningen zien met zeer strakke bewegingen. Door naar het laatste toestel sprong en daar waren de sprongen ruim en strak.
Het was al de hele wedstrijd spannend of ze de top 3 gingen halen maar na sprong werd duidelijk dat de paar foutjes die gemaakt waren niet erg waren en ze zich Kampioen van Nederland mogen noemen!!!
Een topprestatie ????

In de laatste wedstrijd mocht team Suppl B nog hun kunnen laten zien.
Daniëlle Lormans, Lonne Christiaans, Tessa Tobben, Robin Niessen en Nikki Thielens (Jan v Weert) gingen op balk beginnen, het lastigste toestel als eerste en ze turnde hier gelijk goede oefeningen. Niks zenuwen gewoon gelijk goed van start gaan.
Door naar vloer en aangezien dit toch wel een sterk toestel is van onze turnsters zetten ze daar ook hele goede oefeningen neer met goede punten.
Door naar sprong, Robin mocht daar beginnen met een hele goede 2de sprong, de perfecte landing: staan na je sprong!!
Toen Lonne en ze dacht als Robin zo kan landen dan kan ik dat ook, tsuki hoek en staan!!!!
Daar ging zelfs het licht van uit in de zaal, even was het helemaal donker.
Maar Lonne laat zich nergens door van slag brengen en ook de 2de tsuki was gewoon staan, toppie!
Nikki ging de laatste twee sprongen laten zien, de 1ste tsuki hoek was met een klein stapje opzij in de landing maar de in de laatste sprong liet ook zij een perfecte landing zien.
Toen door naar brug waar de flow van strak turnen zich doorzetten, Lonne zorgde er voor dat Monique en Kitty sprakeloos waren toen ze van de brug kwam zo’n mooie oefening turnde ze.
Het was een heel sterk deelnemersveld waarin hun zich geplaatst hadden en onze turnsters hadden een plaats in de top 5 in gedachten ze begonnen.
En dat hebben ze prima waar gemaakt, een hele mooie 5de plaats waar we heel trots op zijn!

Proficiat dames!!!
Het was een super NK Team Finale met super prestaties!!!