Nederlandse Kampioenschappen – Almelo

Wauw wat hebben onze turnsters weer top gepresteerd gisteren op de Nederlandse kampioenschappen van divisie 3 met als hoogtepunt een zilveren medaille voor Lizzie!! In deze niveaus zijn altijd heel veel inschrijvingen, in sommige categorieën zelfs 500 dus het is al heel knap om in de finale te staan!

Zoë Zanders turnde gisterochtend haar eerste nk en hoe. Ze begon met een zeer strakke en overtuigende vloeroefening, maar ging helaas 2x in dezelfde spagaat zitten waardoor de hier wat kostbare punten liet liggen, maar ze liet zich niet kennen en turnde een goede sprong en mooie opzwaaien op brug en als afsluiter een balkoefening met hele mooie spagaten! Ze behaalde de 16de plaats!

In wedstrijd 2 kwam Zoe van Asten in actie. Ook voor haar de eerste keer dat ze in de nk finale stond. Ze begon op haar beste toestel de balk en liet hier kostbare punten liggen, maar vandaag kan ze in de balkfinale laten zien wat ze kan. Zij liet zich ook niet kennen en turnde een mooie vloer en sprong en als afsluiter een hele mooie brugoefening en behaalde de 30ste plaats.

In de laatste wedstrijd kwamen Kiki en Lizzie in actie. Zij lieten in de halve finale al zien bij de top te horen in hun niveau wat de finale natuurlijk extra spannend maakt en voor Kiki ook haar eerste NK! Ze begonnen op brug waar Kiki al meteen liet zien dat ze hier super goed in is en scoorde veruit het hoogste brugpunt van de wedstrijd 12,40. Ook Lizzie liet zien dat ze heel hard gewerkt heeft op brug het afgelopen seizoen en haalde het 2de punt van de wedstrijd 11,95.
Door naar de balk. Lizzie was wat nerveus maar wist haar zenuwen de baas te blijven en een mooie 12. Kiki begon met mooie sprongen op balk maar viel helaas hierna helaas 2x van de balk. Door naar vloer waren de meiden lieten zien dat ze heel mooi kunnen turnen. En als laatste toestel sprong! Voor beide een mooie score boven de 12 en wat was het erna spannend. Tot op de laatste minuut was het spannend in de top 3. 
Lizzie won de zilveren medaille!!! Helemaal top en Kiki is 19de geworden wat heel knap is met 2 vallen en vandaag komt Kiki nog in actie in se toestelfinales op brug en vloer waar zich in de halve finale maar 1 turnster per wedstrijd voor kon plaatsen. Dus heel knap 2 finaleplaatsen.
Proficiat meiden!! Geniet van deze mooie ervaring 😀💪🏻