Topgroep Turnen

S.V. Hercules ‘03 heeft een aantal zeer talentvolle turnsters in haar gelederen. Graag willen wij deze meiden optimale ontplooiingsmogelijkheden bieden om uiteindelijk topprestaties te leveren op het allerhoogste niveau. Dit kan S.V. Hercules echter niet alleen. Onder auspiciën van GymTop werkt deze groep hard om het maximale uit zichzelf te halen. Duidelijk is dat deze mogelijkheid er voor turnsters in Limburg, tot voor kort, niet was. Met het opstarten van deze groep willen wij, ook na het verlaten van de lagere school, in samenwerking met GymTop een bijdrage leveren aan het verhogen van het turnniveau in Limburg en uiteraard ook van de Nederlandse (top)sport.

GymTop zal turnsters helpen om hun turnniveau naar een hoger niveau te brengen, zodat
optimale prestaties behaald zullen worden. De opleiding is een op lange termijn, pedagogische verantwoorde, gestructureerde aanpak waarbij op een gezonde manier (top)sport bedreven wordt. Hiervoor wordt samengewerkt met een team van specialisten om er voor te zorgen dat de mentale en fysieke gesteldheid optimaal blijven.

Het is inmiddels al lang bekend en ook bewezen dat sporten is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert te denken in oplossingen. Je leert omgaan met frustraties. Je leert verlies om te zetten in winst. Je leert gedisciplineerd te kunnen werken. Je leert een winnaarsmentaliteit te ontwikkelen. Je leert je sportidentiteit te relativeren.

Voor alle turnsters die de ambitie hebben om een turnster van nationaal of hopelijk internationaal allure te worden, willen wij hieraan bijdragen. De turnsters zijn allen lid van S.V. Hercules ’03 en werken ook enkele trainingen samen met de A-selectie. Tijdens de wedstrijden komen zij uit voor S.V. Hercules ’03 uit Reuver.

Turnen is een zeer specialistische sport. Vanaf zeer jonge leeftijd maakt een turnster vele trainingsuren in de turnhal. Het gaat zowel bij talentherkenning alsook talentontwikkeling altijd om de relatie tussen tijd en kwaliteit. De veelzijdige ontwikkeling van kinderen wordt gestimuleerd, maar pleit duidelijk niet voor een te hoge trainingsfrequentie en trainingsomvang op de lagere school leeftijd. Hiermee verklein je het risico van voortijdig stoppen zeker als deze een gevolg zijn van emotionele vermoeidheid.

In samenwerking met andere Limburgse verenigingen en goede trainers van hoog niveau hopen wij bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de turnsport.