Moeder en kind gym

Moeder en kind gym is een aanbod van de vereniging dat speciaal bedoeld is voor de peuter van 2 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa of oma lekker wil gymmen.

Samen gymmen, nu al?
‘Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net’, zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

Spelenderwijs ontdekken.
Thuis klimmen ze op stoelen en banken. Niets lijkt meer veilig. ‘Niet doen, dat mag niet, pas op!’. Het zijn de kreten die het kind regelmatig te horen krijgt. Wat thuis niet altijd kan of mag, is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen of spelen met ballen, blokken. Het kan allemaal.

Gymles en opvoeding.
De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd ‘moeten’ worden. Daarnaast komen het schatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde.
In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

De les.
We beginnen elke les met hetzelfde begin liedje. Daarna gaan we lopen, rennen, springen, kruipen of dansen. Hierna vormen we een kring waarbij we zingend begrippen leren. Tijdens de les kan er ook gebruik worden gemaakt van klein materiaal (zoals ballen of hoepels). Dit bevordert de kleine motoriek, de oog-handcoördinatie.
Tevens wordt met behulp van de ouders een circuit opgebouwd van groot materiaal. Hier kunnen de peuters leren klimmen, glijden en schommelen. Het circuit wordt iedere week anders samengesteld waardoor het telkens een nieuwe uitdaging is.
Ter afsluiting gaan we in de kring zitten en zingen het kofferlied. Om de beurt mogen de peuters de koffer openen en als eerste het spel spelen.