Recreatie dames

Gezellig groepje van 35 plus en ouder die al jaren lid zijn, sommigen al meer dan 20 jaar. Wekelijks genieten deze dames van de oefeningen op muziek ieder op eigen tempo.

De les bestaat uit 3-delen.
Als eerste een warming-up met aansluitend een stuk conditietraining. Hierbij wordt lichaam en geest opgewarmd voor de inspanning die gaat komen. Er worden verschillende aerobicpassen gebruikt. Deze worden een voor een aangeleerd. Vervolgens worden deze pasjes als combinatie achter elkaar gezet waardoor men een choreografie heeft. Bij deze groepen worden de afzonderlijke passen 4 keer uitgevoerd voordat een volgende pas volgt.
Het tweede gedeelte van de les wordt gebruikt om de spieren te trainen waardoor men kracht behoudt, het lichaam in vorm blijft en een fit gevoel houdt. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen zoals: gewichtjes, ballen en elastieken. De oefeningen worden meestal liggend op een matje uitgevoerd. De nadruk van de oefeningen ligt bij de rug-, billen-, schouders- en natuurlijk ook de buikspieren. Klik hier voor enkele foto’s.
Het derde gedeelte is de coolingdown. Deze bestaat uit een stretching bedoeld om het lichaam weer rustig te laten wennen aan het normale ritme ter voorkoming van blessures.

Na afloop drinkt een gedeelte van deze groepen nog een gezellig kopje koffie/thee.